Dags att ta av sig sina vinterkläder!

Nu är det äntligen dags att ta av sig sina vinterkläder och stoppa undan dem fram till vintern kommer igen om många, många månader. Om du som jag är trött på dina vinterkläder så kommer vårens värme inte en dag för tidigt och du välkomnar den med glädje. Många gånger har jag bara låtit mina vinterkläder vara där de alltid är när jag inte använder dem, alltså i hallen. Även när sommaren är som varmast så hänger min vinterjacka där på kroken och mina vinterkängor står där bredvid mina espandrillos. Men i år tänkte jag stoppa undan dem på riktigt, så långt bort att jag inte behöver se dem förrän det är dags för kyla och mörker igen.

När jag talar om vinterkläder så handlar det om mina vinterjackor, mina kängor, min mössa, min halsduk och mina handskar. Det är dessa kläder som jag använder på vintern och som jag inte använder på sommaren. Jag kommer att stoppa undan mina vinterjackor med hjälp av vakuum-påsar. Mina vinterjackor är dunjackor, och genom att använda vakuum-påsar så får jag ur all den luft som finns i dunet. Jackorna blir oerhört små och mycket enkla att stoppa undan. Du bör dock inte använda dig av vakuum-påsar till alla dina vinterkläder, det beror på vad för material de är gjorda av.

Ett klassiskt misstag är att man förvarar sina vinterkläder på vinden eller i källaren där det är fuktigt och kallt. Vinterkläder kan förstöras av detta så var försiktigt med var du stoppar undan dem någonstans. Det går naturligtvis att ha vinterkläderna på dessa platser också, men då måste de vara förvarade i speciella förvaringslådor eller förvaringsplatser som klarar av fukten och kylan. Men allt detta är värt det för att slippa se dina vinterkläder på sommaren och då också slippa bli påmind om vinter, kyla och mörker.